Kartais trumai yra vadinami juodaisiais žemės perlais. Trumų istorija dažnai alsuoja paslaptimi ir prietarais. Trumai buvo žinomi dar senovės egiptiečiams, kurie labai vertino trumus ir valgė juos padengtus žąsų taukais. Šis gurmaniškas produktas buvo apipintas mitais – žmonės tikėjo, kad jie atsirado kai žaibas trenkė į žemę. Graikai ir romėnai naudojo trumus terapiniais tikslais, manydami, kad jie suteikia amžiną sveikatą kūnui ir sielai. Trumai taip pat pasižymėjo egzotiškomis kvapo ir skonio savybėmis, todėl jie buvo labai populiarūs tarp didikų. Degusta LT siūlo išskirtinės kokybės trumų produktus, pagamintus Stefania Calugi:
Džiovintų vasaros trumų gabaliukai
Sviestas su baltaisiais trumais
Balzamiko actas DI MODENA IGP su trumų aromatu
Ypač tyras alyvuogių aliejus su vasariniais juodaisiais trumais
Volterra druska su trumais
Ryžiai su trumais
Tagliolini pasta su trumais
Paštetas su juodaisiais trumais
Pesto su baziliku ir trumais
Džiovintų trumų gabaliukai, 3g
Sviestas su trumais, 30g
Balzamiko actas DI MODENA IGP su trumų aromatu, 100g
Ypač tyras alyvuogių aliejus su vasariniais juodaisiais trumais, 100g