Re Norcino – šeimos galia

Amatininko požiūris – išskirtinis šeimos ūkių bruožas. Rankų darbas, begalinė pagarba protėvių tradicijoms, išskirtinis dėmesys kokybei – visa tai sukuria išskirtinį produktą, kuriuo didžiuojasi Vitali šeima, valdanti Re Norcino prekės ženklą. Re Norcino burnoje tirpstantys prosciutto kumpiai, salame ir salamelle dešros, bocconcini dešrelės, pancetta ir guanciale gaminami laikantis senovės tradicijų, be jokių kompromisų kokybės atžvilgiu.

Re Norcino istorijos pradžia siekia 1957 metus, kai Giuseppe Vitali, dabartinių ūkio šeimininkų senelis, šalia savo kiaulių fermos Sanginesio kaime (Markės regionas) atidarė mėsos perdirbimo cechą. Jo sūnus Giovanni tęsė savo tėvo veiklą, išplėsdamas vytintų kiaulienos gaminių asortimentą ir tobulindamas mėsos perdirbimo technikas. Vėliau jis ūkį perdavė savo sūnums, kurie ūkį valdo ir šiandien. Kartu su ūkiu Giovanni savo sūnums perdavė ir iš tėvo paveldėtas mėsos brandinimo paslaptis. Šiandien Giovanni sūnūs Giuseppe, Giampiero, Giovanni Luca ir Massimiliano Vitali, kartu su pusbroliu Stefano Antognozzi tęsia savo senelio pradėtą darbą.

Kiaulių auginimas

Pagrindinė Re Norcino ūkio produktų kokybės paslaptis – išskirtinis dėmesys naudojamai mėsai. Siekiant būti visiškai tikriems dėl galutinio produkto kokybės, yra naudojama pačių išaugintų tradicinės itališkos veislės kiaulių mėsa. Kiaulės šeriamos tik savo ūkyje išaugintais grūdais, kad užtikrina puikią mėsos kokybę. Kiaulės auginamos iki dviejų metų, joms yra suteiktos puikios sąlygos. Kiaulių gyvenamas patalpas ūkio darbuotojai juokais vadina “penkių žvaigždučių viešbučiu”. Erdvios, šviesios ir švarios patalpos, kuriose palaikoma pastovi temperatūra bei oras ventiliuojamas taip, kad užtikrintų tokį patį deguonies ore lygį, kaip ir lauke.

Dalis rinktinių kiaulių gyvena pusiau lauko sąlygomis – jos gali išeiti į lauką, kur maitinasi riešutais, gilėmis, žolelėmis. Šios kiaulės gali pasirinkti, kur apsistoti – kondicionuojamose patalpose arba lauke, pasikliaujant savo instinktais. Patalpos kiaulėms laikyti (pavadinti jas kiaulidėmis tiesiog neapsiverčia liežuvis) buvo suprojektuotos ir pastatytos 2005 metais, bendradarbiaujant su Markės universitetu.

Mėsos brandinimas

Labai svarbus veiksnys užtikrinant nepriekaištingą kokybę yra teisingas brandinimo procesas. Re Norcino gaminiai brandinami San Ginesio kaime, Monti Sibillini nacionaliniame parke. Vitali šeima yra sukaupusi didžiulę mėsos brandinimo patirtį. Prosciutto kumpiai, salame dešros ir kiti gaminiai yra brandinami XIX amžiaus mūrinio pastato rūsiuose, kuriuose yra idealus mikroklimatas mėsos brandinimui. Rinktiniai prosciutto kumpiai brandinami kalnuose, 900 metrų aukštyje. Kalnų oras brandinimo metu suteikia šiems kumpiams išskirtinį, subtilų skonį. 

Mėsa yra brandinama nenaudojant konservantų ir maistinių dažiklių, taip sukuriant tobulą autentiškumo ir skonio sintezę.

Produktų kokybė

Re Norcino brandintos mėsos gaminiams nenaudojami konservantai, išskyrus labai mažą salietros kiekį – šį natūralų konservantą naudojo netgi senovės graikai. Re Norcino gaminamose produktuose nėra alergenų, jų gaminami prosciutto kumpiai pasižymi mažu „laisvo vandens“ kiekiu, tinkamu Omega 3 ir Omega 6 mišiniu, labai geru raumenų masės ir riebalų balansu.
Giuseppe Vitali teigimu, jie naudoja tik natūralius priedus, pavyzdžiui, česnakus, pipirus, laukinius čiobrelius iš Sibillini kalnų ir pan. Visas mėsos perdirbimas atliekamas tik rankomis, naudojant senovines technikas. Giuseppe Vitali išdidžiai teigia, kad jie, ko gero, yra viena iš nedaugelio mėsininkų šeimų Italijoje, kuri išsaugojo senovines rankų darbo tradicijas.

Šeimos galia

2016 metais Markės regioną sudrebino žemės drebėjimas. Re Norcino ūkis buvo sugriautas iki pamatų. “Stovėjome su broliais prie mūsų ūkio griuvėsių ir sunkiai tvardėm ašaras.” – pasakoja Giuseppe Vitali. – “Per keletą valandų žlugo visas mūsų gyvenimo darbas. Mes stovėjome ir galvojome, ką daryti toliau. Lengviausias kelias būtų pasiimti draudimo išmoką ir išsiskirstyti, tačiau bekalbėdami su broliais supratome, kad negalėtume taip pasielgti. Tai būtų didžiulė nepagarba mūsų tėvui ir seneliui. Taip pat negalėtume išduoti savo partnerių ir klientų, daugelis kurių mums yra kaip šeimos nariai. Nusprendėme, kad ūkį reikia kuo greičiau atstatyti”. Sunkaus šeimos narių darbo dėka, per mažiau nei du metus pavyko pilnai atstatyti ūkį ir grįžti į normalų gyvenimą. Tai parodo Vitali šeimos aistrą šeimos tradicijoms, savo gaminiams, pagarbą savo klientams.

Re Norcino brandintos mėsos gaminiai pelnė visą eilę prestižinių apdovanojimų.

Degusta LT didžiuojasi galėdama pasiūlyti išskirtinius Re Norcino brandintos mėsos gaminius savo klientams ir taip prisidėti prie Vitali šeimos tradicijų tęstinumo.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *