Sūriai

Sūrio istorija yra glaudžiai susijusi su Italija. Tradiciniai itališki sūriai mena dar Romos imperijos laikus. Romėnai buvo aistringi sūrių gamintojai ir valgytojai, jie išpopuliarino sūrius daugelyje Europos šalių. Dažname romėnų name sūrių gamybai buvo skirta speciali virtuvė, vadinama caseale, kurioje buvo laikomi ir brandinami sūriai. „Degusta LT“ bendradarbiauja su nedideliais šeimoms priklausančiais sūrių gamintojais, turinčiais ilgametes tradicijas ir didžiulę aistrą savo gaminiams. Savo klientams siūlome aukščiausios kokybės sūrius: pelėsiniai Blu sūriai, ypatingi Gobbo sūriai, nepriekaištingi Sola sūriai, įsimintini Testun sūriai, brandinti sūriai Parmigiano ReggianoPecorino sūriai, kreminiai Pagliettina sūriai, senoviniai Castelmagno sūriai. 

Mūsų išskirtiniai, gurmaniški sūriai iš Italijos laukia Jūsų mūsų interneto parduotuvėje – juos galite greitai įsigyti internetu. 

Blu di Pecora
Pelėsinis avies pieno sūris, natūraliai brandinamas ant medinių lentų mažiausiai 3 mėnesius. Pagal senovės papročius, sūris laikas nuo laiko yra perveriamas specialiomis varinėmis adatomis, kas palaiko tinkamą marmurinę konsistenciją bei užtikrina nuostabų skonį. Geriausia vartoti su raudonu vynu.

Blu di Capra
Pelėsinis ožkos pieno sūris, natūraliai brandinamas ant medinių lentų mažiausiai 60 dienų. Pagal senovės papročius, sūris laikas nuo laiko yra perveriamas specialiomis varinėmis adatomis, kas palaiko tinkamą marmurinę konsistenciją bei užtikrina nuostabų skonį. Geriausia vartoti su raudonu vynu.

Blu di Mucca
Pelėsinis karvės pieno sūris, min. 30 dienų brandinimo. Pasižymi ypatingai plona pluta. Tinka vartoti su raudonu vynu.

Blu d’Alpe
Pelėsinis karvės pieno sūris, min. 30 dienų brandinimo. Pikantiškas, nepaprastai aromatingas, dera su baltu ir raudonu vynais, taip pat su konjaku, kitais stipriais gėrimais.

Avies pieno sūris su trumais GOBBO AL TARTUFO
Sūris, gaminamas pagal tradicinį Gerbido miestelio, esančio Valle Grana slėnyje, receptą. Pasižymi dramblio kaulo spalvą, avies sūriui būdingu pienišku – sviestiniu kvapu, praturtintu svaiginančiu trumu aromatu. Tinka vartoti su raudonais vynais.

Avies pieno sūris su Barolo vynu GOBBO AL BAROLO
Avies pieno sūris, pagamintas pagal senovinį receptą, brandinamas su Barolo vynuogėmis. Pasižymi šviesiai rubinine spalva, pilnu avies pieno sūriams būdingu skoniu. Turi saldų vyno poskonį.

Avies pieno sūris su kriaušių aromatu GOBBO ALLE PERE
Sūris, gaminamas pagal tradicinį Gerbido miestelio, esančio Valle Grana slėnyje, receptą. Pasižymi dramblio kaulo spalva, geriausiems avies pieno sūriams būdingu pienišku – sviestiniu aromatu, pilnu skoniu bei ryškiomis kriaušių natomis. Tinka vartoti su raudonaisiais vynais.

Avies pieno sūris su medaus aromatu GOBBO D’ACACIA
Sūris, gaminamas pagal tradicinį Gerbido miestelio, esančio Valle Grana slėnyje, receptą. Pasižymi dramblio kaulo spalva, geriausiems avies pieno sūriams būdingu pienišku – sviestiniu aromatu bei subtiliu medaus poskoniu. Tinka vartoti su baltaisiais vynais.

Karvės pieno sūris SOLA
Karvės pieno sūris, gaminamas pagal senovinį tradicinį receptą. Sūris pasižymi kremine konsistencija bei šviežio pieno ir kalnų žolelių skoniu. Sūriui bręstant, aromatas tampa intensyvesnis, o skonis – pikantiškesnis ir aromatingesnis. Puikiai tinka gaminant maistą, naudojamas fondiu ir salotose. Puikiai derinamas su išlaikytais raudonaisiais vynais.

Ožkos pieno sūris SOLA DI CAPRA
Ožkos pieno sūris, mažiausiai 90 dienų brandinamas ant eglinių lentų. Sūris yra minkštas, su mažomis skylutėmis ir skoniu, primenančiu nostalgišką praeities pieno ir sviesto skonį. Puikiai dera su baltaisiais vynais.

Ožkos pieno sūris TESTUN DI CAPRA
Tipinis Cuneo kalnų sūris. Pasižymi kieta ir kompaktiška konsistencija, su mažomis skylutėmis, būdingomis žaliems sūriams. Brandinamas ant ąžuoliniu lentų mažiausiai 5 mėnesius, kas suteikia sūriui rafinuotą ir tuo pačiu intensyvų skonį bei lengvą marmuro atspalvį, vertinamą viso pasaulio žinovų. Tinka vartoti su baltaisiais vynais.

Avies pieno sūris PECORINO DELLE BARME
Pagal senovinį receptą gaminamas sūris, brandinamas Valle Grana slėnio urvuose. Mažiausiai 60 dienų yra brandinamas suvyniotas į šieną, kuris ne tik apsaugo jį nuo galimų temperatūros pokyčių, bet ir prisideda prie jo išskirtinio aromato susiformavimo. Šiaudų geltonumo spalvos, saldaus skonio su lazdyno riešutų užuominomis. Puikiai dera su baltaisiais vynais arba jaunais raudonais vynais, turinčiais mažiau alkoholio.

Karvės pieno sūris PAGLIETTINA di MUCCA
PAGLIETTINA yra tradicinis Cuneo regiono sūris. Sūrio brandinimo pradžioje jam būdinga minkšta kreminė konsistencija, kuri sūriui bręstant tampa kietesne, blizgesne bei įgauna gelsvą atspalvį. Šio sūrio aromatas taip pat keičiasi bėgant laikui – pradžioje jis pasižymi šviežiai pamelžto pieno natomis, tačiau bręstant įgauna intensyvų skonių su lazdyno riešutų ir grybų užuominomis. PAGLIETTINA sūriai yra brandinami natūraliuose urvuose, šiaudais nuklotose lentynose, kas suteikia sūriui tipiškus dryžius, kurie laikui bėgant pasidengia naudingu baltuoju pelėsiu, apsaugančiu sūrį nuo aplinkos poveikio.

Karvės sūris CASTELMAGNO DI MONTAGNA DOP
Sūris, pagamintas pagal senovės receptą. Brandinamas min. 60 dienų senoviniuose akmeniniuose rūsiuose, medinėse formose. Tinka vartoti su baltais vynais, taip pat ir su raudonu vynu.

Karvės pieno sūris PARMIGIANO REGGIANO 24 mėn. brandinimo
24 mėnesių amžiaus Parmigiano Reggiano Montecoppe sūris pasiekęs optimalų brandinimo laiką, kai šio sūrio kvapų ir aromatų gausa yra tobuloje pusiausvyroje. Ragaujant šį sūrį galima jausti lydyto sviesto ir plutos natas, taip pat šalia šviežių vaisų ir citrusų juntamos džiovintų vaisių ir prieskonių užuominos. Sūrio tekstūra yra trupanti ir minkšta tuo pat metu.

Karvės pieno sūris PARMIGIANO REGGIANO 30 mėn. brandinimo
30 mėnesių Parmigiano Reggiano Montecoppe brandinimas suteikia jam teisę vadintis labai senu (extraold). 30 mėnesių brandinimas sukuria trapesnę ir granuliuotą tekstūrą. Pasižymi aštresniu skoniu su vyraujančiomis prieskonių ir džiovintų vaisių natomis, tačiau išlaiko šiam sūriui būdinga saldumą. Puikiai dera su putojančiu vynu.